• Hilla

Omat rajat

Rakas ystävä,

kuinka monta kertaa olet havahtunut tilanteeseen, jossa sinun piti taas mennä jonkun toisen mielen mukaisesti, mutta omat toiveesi jätettiin huomiotta? Et halunnut tuottaa pettymystä toiselle, joten tuotit pettymyksen itsellesi. Tämä ei ole tapahtunut vain kerran elämässäsi, vaan kertoja on useita.


Sitten mietit, että miksi minulle taas kävi näin. Yrität vain olla mahdollisimman kiltti. Yrität vain tehdä kaikki niin oikein kuin on opetettu oikein tehtäväksi. Niinpä niin, siinähän se pulma onkin.


Omien rajojen pitäminen on yllättävän vaikeaa - varsinkin kiltille ihmiselle, joka tahtoo toisille vain hyvää. Korostan sanaa 'toisille'. Ja tiedän mistä puhun. Muiden toiveet ylittävät kiltin ihmisen toiveet, joka ei ehkä uskalla sanoa vastaan pelätessään reaktiota vastavirtaan uimisesta. Kun tällainen toimintamalli on opittu varhain, on siitä työlästä oppia pois. Mutta työtähän kannattaa erityisesti itsensä eteen tehdä, eikö vain?


Sovitaanko tästä lähtien, että kuuntelet enemmän itseäsi ja pidät omat rajasi? Jospa tämä päivä olisi loppuelämäsi ensimmäinen päivä. Uusi alku sinulle.


Kuva: Danielle MacInnes


Minulle henkilökohtaisesti tuo omien rajojen pitäminen on ollut työläs prosessi. Valitettavasti se ei ole käynyt sormia napsauttamalla ja on vaatinut paljon rohkeutta uskaltaa vihdoin pitää omat rajat. Huomaan, että tätä uutta toimintamalliani ei niin helposti hyväksytäkään. Ihmissuhteet päättyvät, kun sanon huonolle käytökselle "kiitos, mutta ei kiitos, nyt riittää". Mutta mitä ihminen tekee ihmissuhteilla, joissa omia rajoja rikotaan jatkuvasti? Sama pätee työsuhteisiin. Jos huomaa jatkuvasti polttavansa tikkua molemmista päistä, olisiko aika puhaltaa peli poikki?


Ratkaisukeskeinen valmennus ja lyhytterapia


Mikäli on hankaluuksia aloittaa tuota prosessia itsekseen, on siihen onneksi apukeinoja. Yksi näistä keinoista on ratkaisukeskeinen valmennus ja lyhytterapia. Mitä se oikein on ja miten minä koin juurikin lyhytterapian vievän minua prosessissani eteenpäin - se selviää YouTube-kanavallemme lisätyltä videolta:


Jos video ei näy, pääset siihen tästä linkistä.


Mikäli sinulla on omien rajojen kanssa haasteita, suosittelen ottamaan yhteyttä esimerkiksi Henna Laitiseen. Hennan yhteystiedot löytyvät tästä:


Henna Laitinen, sähköposti: luovuusvalmennusjaterapia@gmail.com

Instagram: @lahemmas_luovuutta_

Facebook: @lahemmasluovuuttaterapia


Pidä itsestäsi huolta! ♡

Rakkaudella

Hilla

Sisällöntuottaja

Minä Olen -messut

some@minaolen.com

#blogi #keho #mieli #henki #perhe #työ #talous #omatrajat #ratkaisukeskeinenvalmennus #ratkaisukeskeinenlyhytterapia #rikotutrajat

163 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki