• Hilla

Kuun vaiheet ja sen vaikutukset

Päivitetty: 9. marras 2020

Rakas ystävä,

viime viikonloppuna oli täysikuu. Huomasitko sen vaikutukset? Väsymystä, turvotusta, unettomuutta, ehkä jopa alakuloisuutta? Aloin tutkia kuun vaikutuksia ihmisiin ja törmäsin ihanaan blogiin terve.fi-sivustolla, jossa tuo asia on mainiosti kuvattu. Tiivistän tuosta blogista tähän olennaisimmat ajatukset kuun eri vaiheista ja niiden vaikutuksista. Aloitan täysikuusta, koska se oli juuri viime viikonloppuna.


Täysikuu


Kuu on vastapäätä aurinkoa ja sen valo on voimakkaimmillaan. Elimistömme kerää helposti nestettä, mieli on levoton, vaistot ovat herkillä sekä unettomuus saattaa vaivata. Haavat vuotavat enemmän verta ja kuukautiset voimistuvat. Täyden kuun aika on todella intensiivistä aikaa, mutta myös hyvin lyhyt jakso. (Lähde: 2020 kuukalenteri – ymmärrä ja hyödynnä kuun eri vaiheet.)


Kuva: Ganapathy Kumar


Vähenevä puolikuu


Kuu alkaa pienentyä. Samalla turvotuksesta, ylimääräisistä energiasta ja ärtyneestä mielestä on aika alkaa puhdistautua. Kropan ja mielen lisäksi on aika puhdistaa muitakin elämän osa-alueita, kuten kotia. Tänä aikana kannattaa keskittyä voimaa ja kestävyyttä vaativaan tekemiseen. (Lähde: 2020 kuukalenteri – ymmärrä ja hyödynnä kuun eri vaiheet.)


Uusi kuu


Kuun sijanti on samanlainen auringon kanssa ja uusi kuunkierto alkaa tästä hetkestä. Uuden kuun aikaan kannattaa asettaa tavoitteita ja tehdä päätöksiä. Omaa mieltään voi tutkiskella ja hallita paremmin. (Lähde: 2020 kuukalenteri – ymmärrä ja hyödynnä kuun eri vaiheet.)


Kasvava puolikuu


Kuun valo voimistuu ja kuu kasvaa puolikuuta kohti. Kaikki aineet tuntuvat elimistössä voimakkaammilta, sillä elimistö haluaa imeä itseensä mahdollisimman tehokkaasti kaiken sen, mitä syöt tai juot. Keskity siis ravinnon lisäksi kaikkeen vahvistavaan ja voimaa antavaan tekemiseen - olipa se sitten uusi projekti, työ tai sopimukset. (Lähde: 2020 kuukalenteri – ymmärrä ja hyödynnä kuun eri vaiheet.)


Mitä mieltä itse olet? Oletko huomannut, että kuun eri vaiheet vaikuttaisivat sinuun? Teetkö isoja päätöksiä uuden kuun aikaan? Ovatko ne tietoisia vai tiedostamattomia? Joka tapauksessa tämäkin on aiheena todella mielenkiintoinen ja monella voi olla asiasta oma mielipiteensä. Muistathan, että vaikka tietoa on saatavilla ja sitä löytyy monenlaisesta näkökulmasta tuotettuna, tärkeintä on se, mitä itse tunnet sydämessäsi.


Pidä itsestäsi huolta! ♡

Rakkaudella

Hilla