• Hilla

Enteet ja enneunet

Rakas ystävä,

näetkö sinä enneunia? Ohjaako tekemisiäsi jokin suurempi voima niin, että tiedostat sen? Entä ymmärrätkö merkkejä, joita universumi sinulle näyttää?


Kerronpa erään tarinan reilun vuoden takaa. Emännöin syksyllä 2019 erästä kiinalaista ryhmää, joka oli tullut Suomeen tutustumaan mainioon koulutusjärjestelmäämme. Vein heitä iltaisin eri ravintoloihin syömään ja he vaikuttivat hyvin tyytyväisiltä palveluuni. Kun saatoin heidät lentokentälle, sain heiltä ihania lahjoja. Yksi niistä oli ohuesta narusta tehty onnenkalu. Toinen oli onnea tuova taulu. Muutakin sain, mutta nämä jäivät erityisesti mieleeni. Olin todella otettu näistä lahjoista. Laitoinkin onnenkalun käsilaukkuuni ja taulun ripustin kotini seinälle.


Olin suunnitellut matkaa Kiinaan ja erityisesti työn kannalta se tuntui tärkeältä askeleelta. Kävi kuitenkin niin onnettomasti, että tuo onnenkalu hajosi tuhansiksi osiksi laukussani. Ihmettelin, että mikähän tarkoitus tällä on. Pian tuo kiinalainen taulu putosi seinältäni. Sanoin ystävilleni, että jotain minulle nyt yritetään kertoa. Ripustin taulun seinälle uudestaan, mutta se ei siellä kauaa viihtynyt. Olin ihan varma universumin viestistä minulle, että nyt ei ole sopiva aika mennä Kiinaan.


Ei varmaan tarvitse kertoa sen enempää - sinä jo huomasit tämän viestin.


Kuva: Sandy Millar


Enneunet


Universumin merkkejä, etiäisiä, enkelten tai Jumalan ohjausta - saat kutsua sitä ihan sillä nimellä kuin haluat. Mutta tiedäthän, että et ole asian kanssa yksin. Usein törmään ihmisiin, jotka jollain tavalla häpeilevät kertoa asiasta. Hiljattain törmäsin tuttuni Facebook-päivitykseen, jossa hän uskaltautui kertomaan enneunistaan. Hänen näkemänsä enneunet ovat melko raskaita, sillä ne usein kertovat jonkun kuolemasta. Ymmärrän, että asiasta on vaikea puhua, mutta mielestäni tämä on jälleen kerran yksi aihe, josta nimenomaan täytyisi uskaltaa puhua. Meitä unennäkijöitä on nimittäin muitakin.


Vuosia sitten tätini näki unen, jossa veljeni vaimo ja minä olimme yhtäaikaa pääsiäistä viettämässä vanhemmillani. Unessa molemmat oksensivat samaan aikaan ja tästä tätini päätteli, että olemme molemmat raskaana. No, näinhän siinä kävi, että raskaana olimme molemmat sitten samaan aikaan ja vietimme pahoinvoivina pääsiäistä vanhemmillani. Pari viikkoa sitten näin unen, jossa olin uima-altaassa ystävieni kanssa. Muut istuivat altaan reunalla poreissa ihan nätisti, kun taas minä - luonteelleni tyypillisesti - uin pitkin allasta ja yritin saada muita liikkeelle ja nauramaan uimalla heidän päällään ja kutittelemalla heitä. Reilu viikko sitten olinkin ystävieni kanssa ulkoporealtaassa ja muut istuivat poreissa nätisti, mutta minä en. En tehnyt sitä tietoisesti, mutta jälkikäteen ymmärsin mistä unessa oli kyse.


Tutkailin tätä enneuniasiaa ja törmäsin useampaankin artikkeliin. Esimerkiksi kaikille meille tutun Kotilieden lukijoista 68 prosenttia kertoo uskovansa, että unissa voi nähdä enteitä tulevaisuudesta. Lisäksi 39 prosenttia Kotilieden lukijoista kertoi joskus nähneensä enneunen. Samaisessa artikkelissa kuitenkin havaintopsykologian tutkija Jukka Häkkinen Helsingin yliopistosta selittää enneunia tieteellisesti ja pitää niitä lähinnä sattumana. (Lähde: Lukijat paljastavat hyytävimmät enneunensa, jotka toteutuivat – mutta kannattaako uniin oikeasti uskoa?)


Kuva: Johannes Plenio


Mutta miten selitetään sattumalla se, kun moni näkee unta samasta tapahtumasta? Erään Annan artikkelin mukaan suuronnettomuudet on nähty monien ihmisten unissa. Esimerkiksi eräs kaivosonnettomuus, Estonian ja Titanicin uppoaminen sekä Konginkankaan tapaturma on näkynyt monien ihmisten unissa etukäteen. (Lähde: Enneunet – silta tulevaan?)


Sattumaa tai ei, minun piti lukiolaisena lähteä lumilautailemaan Rukalle - tuolle kohtalokkaalle reissulle, joka päättyikin Konginkankaalle ennen kuin ehti alkaakaan. Olisin niin kovasti tahtonut lähteä mukaan, mutta jouduin jäämään matematiikan kirjoitusten takia pois tuolta reissulta. Jälkikäteen mietin, että oliko se suojelusenkelini kuiskaus korvaan, kun päätös jättäytyä reissulta syntyi. Olisin nimittäin hyvin voinut siirtää ylioppilaskirjoitukset syksyyn, sillä niillä ei ollut vielä kiire.


Toivon, että juuri sinä, rakas lukija kerrot rohkeasti siitä mitä koet ja näet. Vaikka ne muista kuulostaisivatkin uskomattomilta, niin tämä maailma tarvitsee vähän jotain taianomaistakin. Yksi niistä taianomaisuuksista olet sinä itse. Muista se!


Pidä itsestäsi huolta! ♡

Rakkaudella

Hilla

Sisällöntuottaja

Minä Olen -messut

some@minaolen.com

#blogi #keho #mieli #henki #perhe #työ #talous #enne #enneunet

259 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki