Onnellisuus on aikamme suurin illuusio

Kukapa ei haluaisi olla onnellinen. Täydet onnen hetket ovat silti harvinaisia. Saatamme ajatella, että muilla on paremmat edellytykset onneen, ja voi olla houkuttelevaa syyttää muita omasta epäonnesta. Väitän, että onnellisuus on hyvin väärinymmärrettyä. Todellinen onni ei ole jotain, mikä kestää vain hetken, ja se sallii myös kivun ja epämukavuuden. Mitä onni on ja mistä se löytyy?
Noora Lintukangas on kundaliinijoogan opettajakouluttaja, tietokirjailija ja toimittaja. Hän on kiinnostunut siitä, kuinka ikiaikaiset joogan ja henkisyyden opit voivat tuoda voimaa, kärsivällisyyttä ja merkityksellisyyttä tavalliseen suomalaisen arkeen 2020-luvulla. Kolmen pienen lapsen äitinä, puolisona ja yrittäjänä joogan filosofiasta on hänelle suurta hyötyä ihan joka päivä.
Noora pitää Arkielämän joogaa -nimistä blogia Hidasta elämää -sivustolla. Häneltä on ilmestynyt kaksi kirjaa: Viihdy omassa arjessasi – mielen ja kehon harjoituksia kaaoksen keskelle (Otava, 2017) sekä Selviytymisopas elämän kriiseihin (Otava, 2020).
Hänen henkinen nimensä Hartejpal Kaur tarkoittaa leijonatarta, joka säteilee luovaa, rakastavaa ja suojelevaa voimaa.

Noora Lintukangas

Hidasta elämää

Noora Lintukangas

13.2.2021

Luento kestää noin 40 minuuttia.